vineri, 21 septembrie 2012

Jurnalele vampirilor

Tocmai ce am terminat de citit toata seria. Ultima carte fiind " Jurnalele vampirilor - Intoarcerea: Miezul de noapte ". Pot spune ca mi-a facut placere sa citesc toate cele sapte carti. Motivul? Talentul scriitoarei, si felul in care intram cu totul in poveste, ma facea sa nu mai las cartea din mana. Eu una am obiceiul de a intra cu totul in poveste, cu toata fiinta mea, ca si cum as face parte din ea. Am simtit durerea, agonia, dragostea, ura, aventurile, pe deplin. Ceea ce imi pare rau, insa, e ca povestea s-a terminat, iar sfarsitul e genul acela care te lasa cu o umezeala vaga in privire, si totusi, parca nu iti vine sa crezi. E genul de final din care, presupun ca scriitoarea ar putea prelungi seria, deoarece din cate am observat, Damon totusi, nu era chiar mort cum credeau toti. Cel putin asa arata finalul... ( voi ce credeti? ). Oricum,  sentimentul care salasluieste acum in inima mea e nostalgia. M-am atasat mult de personaje, si de intamplarile prin care treceau ei, asa se intampla oricarui cititor care intra cu totul in poveste. Cu parere de rau parca, la final, constientizezi ca ai ajuns la ultima pagina, iar cuvintele se pierd in mister, lasandu-ti o gramada de semne de intrebare.
Mi-a placut mult de Damon spre final, iar cei doi, Stefan si Elena, sper ca acum sa fie ca la inceput. Dar personajul care mi-a ajuns cu totul la inima, considerandu-l chiar simpatic intr-un fel chiar irezistibil este Sage. Un personaj frumos construit, cu o personalitate unica, misterioasa...
La Meredith mi-a placut mereu calmul ei si stapanirea de sine, la Bonnie puritatea ei, Matt, efectiv felul lui de a aborda situatia, felul lui de a fi, si chiar taria lui, faptul ca avea acea rezistenta la tot ce se putea. Consider ca, pentru un om normal, printre atatea lucruri paranormale din acea poveste, e ceva uluitor sa rezisti atator lucruri surprinzatoare.
Oricum, las umpic de mister pentru cine vrea sa inceapa seria, sa o citeasca. La serial nu am fost niciodata curioasa sa ma uit, deoarece stiu ca e altfel prezentat, desi, trebuie sa recunosc ca actorii ce-i joaca pe cei doi vampiri sunt pe departe cei mai potriviti in rolul lor.
Consider ca atunci cand este si serie cu carti, si serial facut pe urma cartilor, prefer sa citesc cartile, pentru ca altfel e cand iti imaginezi tu toate lucrurile, plus ca iti mai exersezi si tu imaginatia, si iti imbogatesti vocabularul si felul de a te exprima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu