duminică, 21 octombrie 2012

Marea

Azi am avut o nostalgie legata de mare, si desi sunt o persoana crescuta la munte, ratacita prin nordul tarii ( Baia Mare, orasul natal ), nostalgia marii se mai intampla sa ma atace. Am avut ocazia de a merge in fiecare an la mare de la 3 ani, cand in mod cert, m-am indragostit de ea. Era atat de frumoasa, impunatoare, eram eu, si nimic altceva decat ea. Eu cu marea. A devenit de-a lungul anilor pentru mine, marea, ca un balsam pentru suflet, ca o terapie mai exact. Daca nu o vad macar o data pe an, si asta facand sa mi se faca si mai dor de ea, atunci parca nu ma simt bine, parca ceva din acel an fara mare ar fi un an incomplet. Ca si ziua si noaptea fara astre.
Cand eram micuta, micuta, nici nu stiu cand anume as putea spune ca a fost asta, am impresia ca tot pe la 3-4 anisori, cand sentimentele pentru mare erau extraordinar de puternice ( si acum sunt defapt ) mergeam cu parintii pe malul marii seara si tin minte ca intr-o seara extrem, extrem de instelata vedeam cum avioanele traverseaza cerul noptii cu lumini palpaitoare rosii cu alb. Mi s-a parut ceva fascinant si mi-a intrat adanc in suflet aceasta imagine, mai ales pentru ca se contopeau cu celelalte stele, de parca ar fi stele cazatoare. Tin minte ca l-am intrebat pe tatal meu ce e acel punct palpaitor ce se misca pe cer, iar el mi-a spus ca e un avion. Cerul instelat deasupra, iar marea dedesubt, in inserat mi s-a parut o imagine demna de tinut minte si m-a tintit direct la inima. Iar in ziua de azi, dupa zeci de ani, cand mai vad cate un avion cu reactie pe cer, sau   noaptea mai ales daca se intampla sa privesc cerul instelat, ma simt acolo in bataia brizei.
Si de asemenea, cum imi e foarte dor de mare ma gandeam ca de ce sa nu pun niste imagini sau materiale video pentru a arata cat este de frumoasa. Videoclipurile sunt de la ziua marinei de anu trecut, care sunt in aceeasi zi cu Sfanta Maria, in august. Asa ca daca aceste zile mereu au coincis, din 2009 mi-am petrecut ziua numelui in Constanta, in port, la ziua marinei.


Iar pozele sunt tot de atunci. Voi pune poze si de anul asta.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu