marți, 2 octombrie 2012

O alta zi in facultate

Ce pot sa spun, azi am scris pentru prima oara dupa mult timp intr-o unitate de invatamant. Am tinut sa subliniez asta deoarece, cum spuneam si in articolul anterior, un an de stat acasa, nu poti spune ca nu e nimic. Chiar daca am fost nevoita! Povestea e lunga, dar mai pe scurt, am fost la Timisoara, nu mi-a placut deci m-am intors, foarte simplu. In primul an fiind, nu m-am putut transfera la mine acasa, pentru ca, dupa cum se pare, asa sunt procedurile, asa sunt regulile. Bine, recunosc ca nu sunt asa bine informata, poate se putea, dar uite ca eu nu am putut. Asa a fost sa fie!
Probabil ma veti intreba: bun, dar de ce ai mers la Timisoara, cand puteai foarte bine sa stai fain frumos acasa daca tot ai facultatea la tine in oras? Raspuns simplu... facultatea de aici din orasul meu, nu are decat sectia pictura, la Timisoara era si grafica, ceea ce vroiam eu practic sa fac, pentru ca din liceu am iesit grafician, si bineinteles, motivele care le au toti viitorii studenti cand si-o iau in cap, ca vai tu, ma duc departe de casa, nu ma mai freaca ai mei la cap, petreceri pana tarziu, servici... etc etc ( e o prostie, nu as mai face greseala asta inca o data nici platita, si prin asta ma refer sa merg departe de casa la facultate ). Ma veti intreba acum, bine, bine, dar daca tot ai vrut asta, de ce nu ai mers la Cluj, doar ii mai aproape, mult mai aproape... Pentru ca pur si simplu acolo au mers toti. Daca eu in momentul de fata as fi fost la Cluj, mi-as fi vazut toti fostii colegi, si mai ales pe cei care i-am simpatizat mai putin, si probabil si sentimentu era reciproc. Nu aveam dispozitia necesara sa le mai vad " chipurile lor blajine " inca trei ani. Pe langa ca i-am avut in liceu patru. Au mers bineinteles asa pe grupuri, care cum se intelegeau mai bine, s-au inteles si s-au dus...
Cat despre scrisul pentru prima oara intr-o unitate de invatamant...stati linistiti, haideti sa va spun un lucru, eu iubesc literatura, un alt hobby de-a meu care il tratez cu maxima seriozitate sunt cartile. Sunt pasionata de citit si de scris ( compus ), defapt mai pe scurt, sunt pasionata de literatura in general. Inainte sa inceapa anul universitar, m-am apucat sa scriu un jurnal...da, un jurnal, dar nu acel gen de jurnal care il stie toata lumea, ca scrii in el ce ai facut in acea zi sau asa. Genul asta de jurnal am deja, si chiar termin al patrulea registru. Dar ma refer la acel gen de jurnal in care spun cum mi-ar fi placut sa se petreaca defapt perioada mea de liceu. Am niste personaje fictive care mi-ar fi placut sa fie reale, sau niste intamplari care mi-ar fi placut sa se intample.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu