luni, 1 octombrie 2012

Prima zi de facultate

Nu stiu ce sa spun despre asta, sau defapt, nu stiu cu ce sa incep. Oarecum ma simt mai libera din punct de vedere scolar. Inceperea anului universitar a fost mult mai relaxant decat in alte cicle scolare. Desi e drept ca am terminat anu trecut liceul si, de asemenea, e drept ca am stat un an acasa fara sa fac nimic. Timp in care m-am obisnuit foarte bine sa trandavesc... dar nu ma judecati gresit! Am incercat sa-mi gasesc de lucru, si, bineinteles ca mi-am gasit, la o croitorie. Primeam 700 lei, dar...din nou, e drept ca nu m-a tinut decat o saptamana. Dar asta a fost prin februarie...motivele sunt destul de vaste...
Oricum... din cauza obisnuintei de a sta efectiv acasa un an...dorul de a merge la scoala s-a dus complet! Am fost incantata de inceputul anului, insa, in graba in care ma aflam mai spre final, m-a facut sa nu savurez din plin placerile inceputului acestui an scolar. Mereu iti da un suflu inceputul unui an, oricarui an, dar... dupa atata timp...:D. :)) Hehe! Ma simt ca si cum m-as plange de dureri de spate intr-o zi ploioasa de toamna. Dar  nu e prea tarziu sa ma obisnuiesc din nou.
Mi-e frica insa ca, sunt la buget si as putea pierde asta... Mereu m-am subestimat...iar faptul ca altii ma subestimau pe mine, a facu ca asta sa intarate mai tare acest sentiment, ceea ce nu e tocmai placut, si nu e usor deloc. Desi singurul lucru cu care am dat peste nas la toti o fost premiul 1 pe clasa cand eram a 12 a si pe langa diploma, inca 300 de lei premiu pe o ilustratie din Tom Sawyer. De ce ilustratie? Pentru ca am terminat liceul de arta, iar acum am inceput facultatea de arta. :-)
Mereu a fost greu sa faci arta, cel putin mie asa mi s-o parut. A fost greu numai in scoala, pentru ca acolo mereu profesorul te indruma, si ba ii bine, ba nu ii bine...te strica de cap atata bine, nu-i bine, schimba aia, cealalta las-o asa.... :|. Dar asta e...asta e meseria lor, si in viata trebuie sa fi umpic indrumat, ca altfel, de capu tau nu poti face nimic. In liceu de exemplu toate lucrarile imi ieseau nemaipomenit de prost, si asta pentru ca le faceam in atelier, unde erau mereu colegii din grupa...si cand ti-era lumea mai draga urma pauza, pleca modelul... cand nu mai aveai chef de nimic, pauza se termina, si tot asa. Si pe langa pauze, nu puteam sa am inspiratie deloc la scoala. Daca era sa fac totul acasa...era perfect! Desi, intr-un mod miraculos, primeam note mari pe ceea ce faceam, iar atelierele mi-au saltat mult media.
Si uite asa... o alta zi trecuse... referitor la inceputul de an universitar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu