sâmbătă, 15 decembrie 2012

Vorbe intelepte ce trebuie notate

Nu vroiam sa trec peste acest aspect. O amica de pe facebook a lasat cateva vorbe de suflet care merita subliniate, pentru ca trecem peste ele de multe ori in viata, iar apoi ajungem intr-un punct in care realizam tot ce am pierdut.


1. E lipsit de înţelepciune şi copilăresc să crezi că întotdeauna ai dreptate , e greşit să nu dai dreptate celui de lângă tine atunci când o are . Deaceea când recunoşti că ai greşit nu trebuie să-ţi fie frică . În primul rând este important să recunoşti asta în sinea ta pentru că altfel nu vei fi congruent în ce vei spune celuilalt iar comunicarea va putea fi interpretată .
Doar oamenii slabi au întotdeauna dreptate căci „a gresi e omenesc , a ierta este divin ” deaceea acordăţi dreptul de a greşi .


2.Impactul vizual pe care o persoană îl are asupra alteia este, într-adevăr, extrem de important însă importanţa lui e trecătoare...
Din păcate uităm acest lucru şi ne pierdem admirându-l pe celălalt , admirându-i frumuseţea fizică.
Ce gust rămâne în momentul în care descoperi că sub o înfăţişare ,,super'' se ascunde un suflet gol?! Cu fiecare clipă, după , printre cioburile oglinzii care s-a spart, putem privi şi dincolo de aparentă frumuseţe .
Fiecare mod de a privi o altă persoană are vârsta lui , când suntem încă foarte tineri ne atrage mai mult frumusetzea fizică. Pe măsură ce timpul trece şi acumulăm experienţă de viaţă, suntem interesaţi mai mult de frumuseţea interioară a unui om .
Frumuseţea interioară e mai mult decât importantă . Pentru defectele şi neajunsurile fizice există remedii. , pentru cele sufleteşti nu ştiu dacă sunt şi dacă sunt nu oricine reuşeşte .


3.Eu cred că un om nu poate fi lipsit de caracter, în nici un caz , ci mai degrabă are un caracter urât, labil, defectuos. Caracterul unui om se adaptează , se maturizează, se metamorfozează odată cu acesta. Sunt foarte puține persoane care trăiesc o viață întreagă și se orientează după aceleași idei. A-ți schimba părerile nu denotă, neapărat, un caracter urât.

4. ‎"Creează-ţi un vis, agaţă-te de el, nu îl lăsa să se spulbere! Îndeplineşte-l şi te vei simţi împlinit. Nu încerca să trăieşti fără să visezi, vei cădea în capcanele vieţii şi nu vei reuşi să mai scapi. Continuă să visezi... asta te poate ţine în viaţă! Fă-ţi timp să te relaxezi, fă-ţi timp să zâmbeşti, fă-ţi timp să plângi, fă-ţi timp să iubeşti... Fă-ţi timp pentru sufletul tău! Nu-l lăsa să se piardă printre miile de suflete negre şi reci!

5. „Am învăţat că nu poţi face pe cineva să te iubească. Tot ce poţi face este să fii o persoană iubită. Restul ... depinde de ceilalţi. Am învăţat că nu contează ce ai în viaţă, ci pe cineai. Am învăţat că trebuie să te desparţi de cei dragi cu cuvinte calde. S-ar putea să fie ultima oară când îi vezi. Am învăţat că poţi continua încă mult timp, după ce ai spus că nu mai poţi. Am învăţat că sunt oameni care te iubesc, dar nu ştiu s-o arate. Am învăţat că indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta. Am învăţat că dacă doi oameni se ceartă, nu înseamnă că nu se iubesc, dar nici faptul că nu se ceartă nu dovedeşte că se iubesc. Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc. Am învăţat că şi atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat, când te strigă un prieten vei găsi puterea de a-l ajuta. Am învăţat că scrisul ca şi vorbitul poate linişti durerile sufleteşti . Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult îţi sunt luaţi prea repede... Am învăţat să iubesc ca să pot să fiu iubit. ”

6. Te-ai întrebat vreodată de ce atunci când eşti fericit lumea se vede altfel şi totul în jur pare luminat ,chiar şi culorile parcă sunt altele ?
Ai văzut razele soarelui atunci când te trezeşti dimineaţa lângă persoană iubită şi orice pare posibil?
Opreşte-te o clipă şi încearcă să vezi,să simţi.Înţelegând toate astea vei raliza că sentimentele noastre “înălţătoare” ne conduc şi totul pornește de la o atitudine pozitivă față de orice subiect din viața ta.
Fii pozitiv,altura-te oamenilor care știu să zâmbească și cărora le pasă de tine.
Nimeni nu șţie să dea sfaturi mai bine decât cel care nu le respectă. Am dreptate?


7. Prietenul e cel căruia îi place să te vadă , care este dispus să-ţi ierte slăbiciunile şi să le ascundă de ochii altora, te tratează cu menajamente când eşti absent, şi cu francheţe când eşti prezent . Prietenia sinceră presupune ca cineva să ia parte la soarta celuilalt cu căldură , în mod curat şi obiectiv fără nici un interes , şi aceasta presupune o identificare desăvârşită între cei doi prieteni . Prietenia presupune cel puţin două suflete . O prietenie adevărată trece de interesul material . Prietenul este acela care gândeşte pentru ţine ca pentru el însuşi şi care este capabil să te ajute să înţelegi că uneori greşeşti pentru că prietenul care eşti tu să se schimbe . O prietenie este ca un carusel în care cei doi se ţin de mână , împreună coboară , împreună urcă .

8. Dacă ajuţi pe cineva, ai să vezi că îşi va aminti de tine şi data viitoare când are nevoie de ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu