duminică, 22 septembrie 2013

Ce te face fericit?

Fericirea! Da, fericirea poate fi exprimata in mii si mii de feluri, depinzand de fiecare om, de fiecare suflet, de fiecare inima si traire in parte. E chiar acel sentiment care te face sa te bucuri de fiecare dimineata cand soarele-ti zambeste timid la fereastra. Cand simti roua la picioare, cand te invaluie vantul in cel mai placut mod posibil simtindu-te revigorant si proaspat, iar natura se dezlantuie in jurul tau exact ca o pasare maiastra doar pentru a-ti face placere.
Secretul fericirii, dupa parerea mea, este sa te opresti o clipa si sa privesti in jurul tau. Fa-ti timp sa mirosi o floare, sa oferi cu drag un zambet, sa asculti fosnetul frunezlor, sa privesti cum culoarea padurii isi schimba haina devenind un calduros curcubeu tomnatic. Fa-ti timp sa te plimbi, sa razi, sa-ti asculti sentimentele. In ziua de astazi suntem stresati si presati de timp, si ne rezervam prea putine momente pentru a da atentie lucrurilor marunte ce ne inconjoara. Si tocmai pentru ca avem alte preocupari ( poate la cronometru, poate nu ) in loc sa ne ocupam de fericirea noastra, nu putem decat sa ne lipsim de timpul dedicat propriului nostru Eu, propriului Sine de unde vine de altfel fericirea. Imi place foarte mult un citat care se potriveste foarte bine cu ceea ce vreau sa spun, si care defapt il am si ca motto pe blog, si anume: " Secretul vietii nu este sa ai tot ce-ti doresti, ci sa-ti doresti tot ceea ce ai ". Fericirea vine din lucruri marunte, simplifica momentele grele si lucrurile complicate si iti poate schimba complet viziunea hranindu-ti sufletul cu o doza de lumina launtrica!
Fericirea nu este greu de obitinut insa ea merita sa fie cautata acolo unde trebuie, iar daca noi suntem dispusi sa cautam adanc in sufletele noastre cu acea vointa de a-ti gasi linistea si drumul in viata, cu siguranta o vom gasi. Nu e greu, trebuie doar sa vrem! Credinta muta si muntii din loc!
Sunt absolut convinsa ca fiecare dintre noi isi gaseste linistea undeva, intr-un loc al lui special. Fiecare dintre noi probabil purtam o amintire, sau mai multe, de care ne leaga un sentiment de bunastare. Fiecare dintre noi, cel mai probabil avem un sentiment de inaltare cand suntem langa persoanele dragi cu care inima noastra rezoneaza intr-un mod cu totul si cu totul special doar de noi intelesi. Fiecare dintre noi avem aceste lucruri! :-)
Fericirea pentru mine e atunci cand intampin zambetul tuturor, cand la tara fug desculta pe iarba, aceasta gadilandu-ma, aruncandu-ma in frunzisul toamnei adunat frumos, cand ascult muzica preferata ce ma face sa-mi salte inima din piept, cand pictez sau desenez, cand am inspiratie pentru a face orice, cand calatoresc. Fericirea e atunci cand ofer fericire fara a astepta ceva in schimb. E acel moment cand pe malul marii spuma-mi atinge picioarele si acel moment cand ma arunc in valuri simtind cum tot stresul mi se duce in larg. Mesajul este sa traim momentul la maxim si sa-l pretuim la fel de mult.


Tot vorbind despre fericire, as vrea sa fac si un anunt cu aceasta ocazie. In perioada 5-6 octombrie 2013, la Bucuresti, va avea loc Conferinta despre Fericire, linkul aici: http://conferinta.ipf.ro/  Si chiar as fi curioasa sa particip, mai ales ca aceasta conferinta promite pentru noi, pe viitor o sursa de inspiratie si fericire!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu