luni, 23 septembrie 2013

Pentru o inima mai sanatoasa

Stiati ca luna septembrie este luna inimii? Toata luna septembrie in toate clinicile Medsana si clinicile partenere din 12 orase din tara va puteti verifica gratuit colesterolul fiind un prim pas spre o inima mai sanatoasa. Aici vezi lista cu orasele in care va puteti face acest control gratuit: http://lunainimii.ro/
Inima este cea mai importanta parte care trebuie tratata cu o maxima seriozitate, mai ales daca esti tanar si in floare este de preferat sa previi orice urma de disconfort pe viitor in ceea ce o priveste.
Oricine si-ar dori sa fie sanatos si sa aiba o viata frumoasa fara vreun minus care sa ne impiedice sa ne derulam viata in mod normal. Sunteti de acord cu mine nu?
De asemenea eu sunt de parere ca miscarea este o parte foarte importanta in a mentine inima cat mai fericita si sanatoasa. Orice miscare, pana si alergatul, urcatul scarilor, plimbatul pot sustine o inima activa si pentru a fluidiza circulatia sangelui care e atat de importanta. Este de asemenea, foarte important sa facem miscare regulat deoarece asa ne pastram tineri si in forta. Eu de exemplu merg la inot in fiecare saptamana simtindu-ma mereu mai revigoranta si mai plina de viata de fiecare data cand imi termin exercitiile, stiind ca e inspre sanatatea mea sa am mereu o activitate.
Trebuie sa lucram spre a ne intari inima, aceasta fiind un muschi din ce in ce mai puternic o data cu fiecare activitate fizica abordata. Exercitiile cardiovasculare sunt de asemenea foarte importante spre a stimula atat inima cat si plamanii, cum ar fi alergatul, inotul, dansul, etc.
Nu trebuie neaparat sa te inscrii la o sala de gimnastica ci doar sa ai activitate zi de zi pentru a-ti mentine inima cat mai puternica si a pulsa sange eficient in corpul tau. Prin asta sistemul cardiovascular devine mai sanatos, mai relaxat si induce mai putin stres.
E important sa avem grija de inima noastra! Si sa nu uitati, specialistii recomanda sa fim activi macar 30 de minute pe zi.
Ai grija de tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu