vineri, 11 octombrie 2013

Oferiti o a doua sansa!

Cred si eu cu tarie in a doua sansa! La urma urmei orice om greseste si indiferent daca acea greseala l-a facut sa ajunga in ultimul loc unde ar vrea sa ajunga oricine, si anume, inchisoarea si cu siguranta, majoritatea, isi dau seama de gravitatea faptei ce au comis-o. Imi doresc sa ajungem sa vedem si dincolo de aparente, sa ne dam seama ca poate unii fac asta si din lipsa de alte sanse la un trai mai bun. Sa nu uitam ca traim intr-o tara in care nu totul e roz, si cu toate ca imi iubesc tara, nu pot sa spun ca avem chiar toate conditiile spre dezvoltarea noastra. Bineinteles ca sunt avantaje si dezavantaje, dar daca as putea sa spun in mare, ca sa ai parte de avantaje ori iti trebuie pile, incalci legea pe ascuns, ori recurgi la metode extreme daca nu ai alta cale, si nu neaparat din rautate, ci cum spuneam mai sus, din lipsa unui trai decent.
In penitenciarul din Baia Mare, de exemplu, au pus in practica un lucru foarte inteligent din punctul meu de vedere. I-au scos la munca in folosul comunitatii, pe bani, iar cand vor ajunge sa fie eliberati, banii stransi in contul fiecarui detinut, i se vor atribui, iar acesta isi va putea incepe o viata normala inca din prima zi de libertate. De asemenea, in cadrul programului interior, este si program artistic, cum ar fi piese de teatru in care detinutii isi pot etala simtul actoricesc. De asemenea, cei care au inclinatii spre pictura sau arte plastice in general, sunt incurajati, urmand ca tablourile lor sa fie vandute, cu acordul lor, in cadrul festivalelor locale, si poate chiar si mai departe. 
Deci, e bine sa oferi o a doua sansa, e bine sa te gandesti si la suferinta celui de langa tine si sa iti dea de gandit ca poate in spatele crimelor, a furturilor sau a oricarui fapt grav, probabil se afla un motiv bine intemeiat undeva in adancul sufletului acelui om, pe care numai el il cunoaste. Eu sincer, ii sustin prin acest articol pe cei care iau parte la acest proiect si anume: Revenirea fostilor detinuti pe piata muncii si integrarea lor in societate. Mai multe detalii la suntemprodusulmediului.ro. Le urez mult noroc celor aflati in acest proiect, felicitarile mele sincere pentru tot ceea ce vor sa faca, deoarece trebuie luate masuri si pe partea asta.
Detinutii, ca orice om, au nevoie de sprijinul nostru pentru a se reintegra in societate, pentru a-si incepe o viata noua. Sa tinem minte ca a eticheta, fara cunostinta de cauza. pe cineva, nu e un lucru bun. Sa incercam sa ne punem macar pentru o clipa in pielea lor si sa le oferim o sansa la o viata noua, sa ii ajutam sa aiba incredere in ei. Oricine poate reusi cu putina incredere! Deci, oferiti o a doua sansa! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu