duminică, 3 noiembrie 2013

Scapa de stres!

M-a amuzat aceasta idee si e cu atat mai interesanta cand stau si ma gandesc cum defapt putem scapa de stres, si emotiile negative ce duc spre asa ceva, prin intermediul materialelor reciclabile. Natura e plina de surprize si reuseste sa ne ofere diferite metode de a ne destresa, deci de ce sa nu ii oferim placerea, si sa o ajutam mai ales, spre a recicla ambalajele, pet-urile, sticlele ( etc ), ce nu ne mai folosesc, in favoarea noastra. Fiind un joc extraordinar de a ne usura de o zi grea, la servici, la scoala, poate chiar inainte de sesiune ( sau dupa ), etc.
Vara trecuta, imi amintesc ca am fost cu cortul, si bineinteles ca sa nu lasam in urma pet-urile, le-am strivit si le-am folosit drept minge pentru voley sau fotbal :-)). Intr-o alta ordine de idei, cutiile de la ceaiuri le-am lipit si am format din ele un castel, dupa care le-am pictat.

Citind articolul lui Chinezu' m-a facut sa ma gandesc la cateva idei pentru reciclare. Pentru o destresare mai buna si pentru a strivi mai multe pet-uri sau orice tip de ambalaje mult mai usor, se pot alinia pe strada si sa mergi cu masina peste ele, sau tot asa, dar sa le calci tu, in felul asta vei descoperi cat de mult rezista ele presiunii exercitate de stresul tau. De asemenea, multe haine sunt ecologice, facute din materiale reciclabile, sau de ce nu chiar unelte folosite in bucatarie. De exemplu am vazut ca in Africa, slapii vechi si uzati se colecteaza de catre o companie care ii spala si face din ei jucarii pentru copii saraci.
Sau, vara, de asemenea, sticlele goale, in loc sa le arunci, poti gauri capacul si sticla umpluta cu apa tine loc pistolului cu apa, in felul acesta va puteti racori dupa o zi calduroasa. Noi faceam asta in copilarie si ne distram foarte mult. De asemenea, vin sarbatorile de iarna, in loc de bradul taiat din paduri ( care la final oricum se arunca la gunoi, ceea ce nu e tocmai pro naturii ), poti face un brad din sticle goale ( de bere, de suc, sau chiar din pet-uri ) sau daca nu asa, atunci poti face globuri din pet-uri. Asa economisesti bani pe decoratii de brad.
Natura trebuie protejata, deci alaturi de Blogalinitiative.ro, care niciodata nu se da in laturi de la actiuni care protejeaza mediul, recomand ca toate ambalajele folosite, indiferent de ce natura, sa fie reciclate cum trebuie, pentru ca idei sunt, trebuie doar sa ai putin imaginatie si sa le pui in aplicare. Mai multe informatii gasiti aici despre aceasta campanie. Astfel avem o natura mai curata si mai fericita! De ce sa nu o ajutam? Deci ce spuneti?  :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu