miercuri, 11 februarie 2015

Desenele animate, poarta spre copilarie

Oare ce ar fi fost copilaria noastra fara desenele animate? E o intrebare la care foarte greu am gasi raspunsul, nu-i asa?
Eu, cel putin, cand vine vorba despre desenele animate, ma emotionez. Si desi am trecut demult chiar pana si de varsta adolescentei, trebuie sa recunosc ca nu ma pot dezlipi de ele. E ca si cum copilul din mine refuza sa creasca, ca si cum pentru acea parte din mine desenele animate inseamna un fel de " acasa " in ceea ce priveste spiritul copilaresc. E o placere ce mi-am asumat-o pana acum, si nu imi pare rau deloc.
Fac parte din generatia anilor '90 si adevarul e ca a fost chiar interesant pentru mine sa urmaresc evolutia desenelor animate. Urmarind desene si mai noi si mai vechi imi placea sa observ cam de la ce s-a pornit si la ce s-a ajuns. Am incercat sa urmaresc povestea, felul in care au fost realizate personajele de la un an la altul, de la o generatie la alta, ce mai apare nou. Avand chiar si studii artistice, de aici am invatat, si imi placea, sa urmaresc pana si culorile, cum trateaza creatorii de desene animate acum umbrele, luminiile, cat de stilizate ( sau nu) sunt personajele si in mod deosebit sa vad cat se incearca a duce spre real peisajele si personajele ca tehnica de lucru. Si acum, mai nou, daca ati observat, se vrea interactiunea cu publicul tanar, ceea ce e o idee buna, copii chiar invatand sa numere, sa calculeze ( etc., etc ) din desenele animate noi.
Oricum, un lucru stiu, desenele cu care am crescut sunt cele care le vom purta in inima mereu, ne vor trezii nostalgii pana si cand le auzim numele si sunt convinsa ca nu spun un lucru nou. :-)
Tin minte cand eram mica pe vremuri nu aveam decat un televizor. Era o mare tragedie pentru mine cand parintii se uitau la stiri, iar eu stiam ca trebuie sa inceapa Tom si Jerry in orice moment si s-ar putea sa ratez episodul. Acea ora cat durau stirile mi se parea o eternitate, singurul meu scop fiind sa urmaresc desenele mele preferate. Si culmea era ca reuseam cam de fiecare data sa le prind la timp. 😂
Daca ar fi sa fac un clasament personal a desenelor animate care ar merita sa fie urmarite in familie ar fi in felul urmator: Tom si Jerry, Looney Tunes:  " Micii poznasi " si Baby Looney Tunes si bineinteles Scooby-Doo, unde esti tu? Acestea sunt desenele care le-am urmarit si cu tot dragul as recomanda sa fie urmarite in familie. 😊
De asemenea, ca tot am laudat atat de mult desenele copilariei, Boomerang, postul de televiziune pentru copii, are in program astfel de desene. Atat pt copii de acum, sa se bucure si ei de aceeasi emotie a acelor vremuri, cat si pentru restul familiei care isi pot reaminti cu drag.
Serialele ar fi:
- Inspector Gadget;
- Patrula junglei in actiune;
- Tom si Jerry;
- Scooby-Do, unde esti tu?
- Oraselul lenes;
- Looney Tunes:  " Micii poznasi " si Baby Looney Tunes;
- Garfield Show;
- Pantera roz si prietenii;
- Animaniacii;
- Krypto, cainele erou;
Si multe altele, Boomerang si-a schimbat logoul si de aici vin si alte schimbari pline de surprize in grila acestui program in asa fel incat orice varsta ai avea sa te simti bine urmarindu-l in familie. Mai multe detalii gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu