duminică, 15 martie 2015

Aplicatii de geniu si castig de 2000 de euro

Intr-adevar traim intr-o lume in care aplicatiile mobile au ca obiectiv de a ne face viata mai usoara si mai distractiva in acelasi timp. Smartphonurile, tabletele detin nenumarate aplicatii, iar piata e in plina dezvoltare. Ne putem accesoriza cu fel de fel de programele in functie de ce ne intereseaza, iar ideile nu inceteaza sa curga.
Tocmai de aceea, in acest domeniu, tin sa mentionez ca as vrea sa incep articolul cu o veste foarte buna.  UTOK ofera €2000 urmatorului geniu al aplicatiilor mobile.  
UTOK este in cautarea urmatorului geniu al aplicatiilor mobile prin intermediul concursului “Be Tomorrow’s App Genius”, unde premiul de €2000 va fi pentru cea mai buna aplicatie destinata telefoanelor mobile cu sistem de operare Android. Suna bine nu? :-)
Prin acest concurs se doreste atat dezvoltarea comunitatii programatorilor de aplicatii mobile cat si deschiderea spre o cariera in acest domeniu, in contextul in care viitorul divertismentului, al informarii si al educatiei este mobil.
Se urmareste bineinteles atat creativitatea aplicatiilor inscrise, cat si functionalitatea care le ofera. Aplicatiile se pot inscrie in categorii variate, cum ar fi: jocuri, business, social, utility, fitness si multe altele. Inscrierile au inceput deja pe data de 3 martie pe site-ul http://www.utok.ro/app-genius , iar deadline-ul va fi de 26 aprilie 2015, deci inca aveti timp destul cat sa va puneti rotitele in miscare si sa va inscrieti. Cine stie, poate chiar aplicatia ta va fi cea care, vorba aceea, va da pe spate juriul ( si nu numai ). :-)

Participantii vor trebui sa adune voturi reprezentand 40 % din nota finala, iar un juriu specializat acordand 60% din totalul de puncte pe care fiecare participant il va avea.  Fiecare aplicatie va fi jurizata din punct de vedere al utilitatii, al originalitatii, fezabilitatii implementarii si al storyboard-ului. Partenerul media al concursului este RegieLive.ro.
Mintile luminate care se ocupa de aceasta parte a tehnologiei sunt incurajati prin aceasta declaratie:“Urmaresc activ inovatiile din domeniul aplicatiilor destinate smartphone-urilor si consider ca este in continuare loc de programatori care sa ne uimeasca prin inventivitate si talent. “Be Tomorrow’s App Genius” este ocazia perfecta pentru cei care fac aplicatii sau se gandesc sa urmeze o cariera in aceasta directie de a arata ca sunt talentati si ca pot lua marele premiu”, Cristian Manafu, Managing Partner Evensys si membru al Juriului “Be Tomorrow’s App Genius”

Daca m-as pricepe, as executa o aplicatie prin care pe parcursul noptii, intr-un fel sau altul, sa stocheze informatii, orice fel de informatii, fie ca sunt imagini, anumite simboluri, scene, despre ceea ce visam. Multi oameni au probleme ca nu isi amintesc visele sau anumite detalii, convorbiri, trasaturi si asa mai departe. O asemenea aplicatie uneori ne poate fi de ajutor, poate chiar si in terapii, in arta unde se incearca a se crea anumite lumi interioare (etc). Deci aplicatia sa contina eventual fisiere de tip text, poze si fisiere video in care continutul sa fie parte din visele noastre de pe parcursul noptii. Mie de exemplu, mi se intampla des sa visez ca ma aflu in anumite locuri de mai multe ori, chiar daca intamplarile sunt diferite, si mi-ar placea sa le vad salvate undeva cu adevarat.
Nu prea sunt la curent si nu prea sunt sigura daca acest lucru s-a realizat deja sau daca e in lucru inca, dar as mai sugera o aplicatie care sa permita telefonului sau tabletei ca in timpul apelului sa apara o holograma, in marime naturala, a persoanei cu care te aflii in convorbire. Va puteti imagina oare, cata fericire ar aduce aceasta aplicatie oamenilor plecati poate la munca departe de casa, de familie? Sau oamenilor care trebuie sa fie la un eveniment important si chiar nu pot ajunge cand e nevoie.
O alta idee de aplicatie, care consider eu a fi foarte folositoare, ar fi o aplicatie translator. Dar nu orice fel de translator, Aceasta aplicatie ascultand ceea ce spui in microfon intr-o limba si traducand ceea ce ai spus in orice limba ai nevoie. Iar in caz ca un cuvant, spre exemplu, nu e pronuntat corect sau persoana nu a fost foarte sigura pe pronuntie, translatorul sa sugereze anumite cuvinte cat se poate de asemanatoare care sa se apropie cat mai mult de ceea ce s-a spus in microfon. De asemenea daca utilizatorul acestei aplicatii doreste sa afle mai multe informatii despre limba in care se traduce fraza, fragmentul, cuvantul, etc. sa poata obtine din cadrul aplicatiei informatiile necesare si din punct de vedere gramatical.
Daca tot se presupune ca am putea ajunge sa ne extindem ideile si sa avem parte de aplicatii tot mai performante, am putea avea parte de una care sa ne creeze telefonul o telecomanda. Televizorul, laptopul, calculatorul, combina, boxele si fel de fel de aparaturi ce mai avem prin casa noastra sa putem porni sau opri cu ajutorul unui buton de pe telefon.
De asemenea, m-am mai gandit si la o aplicatie de tip si social sa zicem. Ar fi interesanta o aplicatie care sa depisteze prin GPS orasul tau si sa te anunte data, ora, si locul unde, de exemplu, sa se adune toti cei pasionati de ciclism pentru a porni intr-o excursie pe doua roti, sau unde se organizeaza un club al cartii sau orice eveniment cultural sau care implica evenimente de tip social. In asa fel se poate socializa, prieteni noi cu aceleasi pasiuni si totul poate fi mai frumos.
Si ca tot veni vorba de cei de la UTOK acestia surprind fanii tehnologiei prin smartphone-uri si tablete caracterizate prin specificatii de top si accesibilitate. Colaborarile stranse cu Intel si Microsoft au continuat cu succes misiunea de a oferi tehnologie de ultima generatie si beneficii care sa puna in valoare intreaga gama de produse. Pe langa gama performanta, UTOK aduce consumatorilor de tehnologie avantaje precum garantie extinsa la 5 ani, filme, seriale si emisiuni gratuite timp de o luna, 100 de carti incluse gratuit in fiecare tableta si smartphone si acces la 25 de milioane de melodii timp de o luna.
“Fiecare smartphone si tableta UTOK isi datoreaza succesul si dezvoltatorilor de aplicatii ce ofera noi functionalitati produselor noastre. Prin “Be Tomorrow’s App Genius” dorim sa incurajam aparitia de aplicatii care sa incante, sa uimeasca si care sa ne faca sa le utilizam zilnic. De asemenea, prin premiul de €2000 dorim sa demonstram ca o cariera in dezvoltarea de aplicatii poate aduce recompense pe masura muncii depuse.”, a declarat Cristina Bartan, Marketing Manager UTOK.
Eu as fi curioasa, ce fel de aplicatii noi vor aparea, si de ce fel de idei speciale ne vom bucura in viitorul apropiat. :-)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu