sâmbătă, 7 martie 2015

Hoinar prin primavara

Buun venit primavara! Buun venit soare, ghiocei, flori si frunze! Siii, bun venit Marius Matache! Se pare ca anul acestea primavara vine la pachet cu o unda de fericire si inspiratie inegalabila. Iar pofta de viata e la ea acasa!
Se poate spune ca tara va fi in petrecere pentru ca artistul nostru, Make, reintra in forta pe piata muzicala romaneasca cu un turneu care cuprinde multe orase in timp scurt,
Poate va amintiti de debutul carierei sale care a avut loc acum 11 ani in cadrul concertului Imperfect din clubul Big Mamou. Ei bine acum avem, sa stiti, vesti bune. Acesta porneste intr-un turneu intitulat: Primavara HOINARa in 11 orase. Acest eveniment este sprijinit de Domeniile Samburesti.
Un optimist plin de viata si cu zambetul pe buze intotdeauna, aducand lumina in sufletele iubitorilor de folk, acesta se dedica intru totul ascultatorilor din fata sa, numit si: Maria Sa Publicul. In tematica ce o abordeaza in cantece ne putem bucura de subiecte sociale, povesti de dragoste sau subiecte din cotidian abordate intr-un stil propriu, ironic sau chiar autoironic. 

"Atunci când urc pe scenă, am un singur scop: să fac oamenii să zâmbească. Dacă cel din fața mea pleacă de la spectacol mai senin, mai optimist, mai hotărât să schimbe lumea în bine, atunci artistul Marius Matache și-a îndeplinit menirea. " Spune artistul atat de frumos. Un gand plin de speranta, bun si sincer. 

Concertele care vor avea loc in aceasta perioada 2-22 martie, includ atat piese de pe albumul de debut Marius Matache - HOINAR prin Piata Matache - dar si din noul material discografic la care artistul lucreaza si de care ne vom bucura in partea a doua a acestui an. 

Programul complet al turneului e dupa cum urmeaza: 

 • 2 martie -  Teatrul Mignon, Bucuresti;
 • 6 martie - Restaurant La Taifas, Brasov;
 • 7 martie - Class Cafe, Bistrita;
 • 8 martie - Hanul Greweln, Medias;
 • 12 martie - The 80's Pub, Timisoara;
 • 13 martie - Casa de Cultura Traian Demetrescu, Craiova;
 • 18 martie - Biblioteca Municipala Radu Rosetti, Onesti;
 • 19 martie - Restaurant Casa Veche, Roman;
 • 20 martie - La Fierarie - Pub Boem, Suceava;
 • 21 martie - Casa de Cultura Municipala Gura Humorului;
 • 22 martie - Pub Km 0, Piatra Neamt;
Pentru concertele din Moldova ( 18-22 martie ) Marius Matache va fi alaturi de Puiu Cretu. 

Acum sa aflam cate ceva despre artistul nostru de care ne vom bucura in aceasta luna. Activeaza in muzica folk de peste 10 ani, in acest timp a cantat in diferite formule de trupa ( I'mperfect ) proiecte cum ar fi Gashkademia de Folk sau chiar singur.  Din 2007, canta ca Marius Matache&Folk Band Imperfect, trupa ce include, în functie de proiecte, diferiti muzicieni (nai, pian, vioară, bas, percutii etc.).
A sustinut recitaluri în festivaluri de muzică folk in Alba Iulia, Suceava, Medias, Folk You 2012, Falticeni etc sau alte evenimente culturale de amploare la Festivalul de Epigrama de la Braila 2013, Festivalul de Film Documentar Toamna la Voronet 2013, Festivalul Cetatilor Dacice 2007, dar si spectacole individuale cum ar fi Alchimia toamnei – Bucuresti 2013, Teatrul Excelsior, MP3 – Onesti 2013, Cinema Capitol, seria de spectacole Seri acustice la Mignon –București 2014, Teatrul Mignon sau concerte de club în foarte multe orașe din tară.
Din 2013 ne bucuram de primul sau album de autor intitulat HOINAR prin Piata Matache  fiind promovat in 28 de orase din Romania.
De asemenea la inceputul lui februarie 2014 a lansat primul videoclip oficial pentru piesa numita: Cat de mult. Si daca tot am ajuns la melodiile artistului nostru de folk, intr-un mod deosebit, vreau sa ii multumesc pentru melodia Marea.Multumirile sunt pentru faptul ca desi ajung sa vad marea doar o data pe an ( in fiecare an ce-i drept ), si atunci doar vara, am ajuns sa o pretuiesc nespus de mult. Imi trezeste amintiri, nostalgii si ma face sa ma gandesc ca, defapt, o parte din copilaria mea, si din inima mea, va ramane mereu la mare.

Mult succes in demersul turneului, si fie ca voia buna, optimismul si talentul artistului sa ajunga la inimile publicului maret!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu